Életünk nagyobb része a szürke hétköznapokkal telik. Aztán vannak a kisebb-nagyobb ünnepnapok melyeknek örülünk ugyan de évek távlatában már ködbe vész az emlékük. Viszont történik velünk – sajnos nem túl sok – olyan nagy esemény is, melyek így vagy úgy, de örök időkre befolyásolják az életünk folyását.

Számomra a Kaló Imrével történő találkozás egy ilyen esemény volt. Túl azon a szakmai hozzáálláson, amit a borászatban ő egyedülállóan képvisel, mint ember, sőt mint gondolkodó ember is magával ragadott a személyisége. A mondás azt tanítja: Rossz ember nem tud jó bort készíteni! Nos, bár mondás még nem született róla, de ennek a fordítottja is igaz. Aki jó bort készít, nem lehet rossz ember! Kaló Imre borai pedig a fentiek szerint gyönyörűen keretezik azt az életet amit él és azt a munkát amit végez. Sokan megosztó személyiségként jellemzik őt, ami talán szerencsésebb megfogalmazás lenne, meghagyva ezzel az elfogulatlan ismerkedés lehetőségét azoknak akik még nem találkoztak vele. Én mégis inkább felvállalom az elfogultság szerepét és egy pincelátogatótól vett idézettel zárnám ezt a rövid beharangozót.

“Ha itt a Kárpát-medencében úgy halunk meg, hogy Kaló Imrével nem találkozunk, talán kár is volt megszületnünk”

Aki ezek után szeretne találkozni Kaló Imrével személyesen, jöjjön el a Győrújbaráti Pincekultúra Egyesület által szervezett eseményre, melyet 2012.08.28-án délután 5 órától tartunk a Józan völgy Szűk horgasi részén található pincesoron!

Categories: Események