Szép és kellemes dolog a nyár, de bizony ennek is vége szakad egyszer, és ha már egyszer ez megtörténik, ne búslakodjunk, inkább zárjuk le jó hangulatban! Na pontosan ezért találtuk ki néhány évvel ezelőtt a Pincekultúra Nyárzáró koncert intézményét… lélekgyógyításra!
Ilyenkor mindig hatalmas bulit kell szervezni, hogy a nagy szomorúságnak komoly ellenszere legyen, ezért a hatóanyagok összetételét sose bízzuk a véletlenre. A Beat Bulls zenekarral nem lehet mellé nyúlni, többszöri tesztelés után még mindig tökéletesen harmonizálnak a pincesorhoz, a jó borhoz, és a finom ételekhez, ezidáig még senki semmilyen allergiás reakciót nem produkált velük szemben. Ez eddig nagyszerű, de hát a mai rohanó világban folyamatosan emelni kell a lécet, növelni a hatóanyag-tartalmat, fokozni a gyógyhatást. Tegyünk hát a keverékhez még egy kis eszenciát és hívjuk meg a Country Arrabona nevezetű formációt is!
Hoppá… kilendült a mérleg, szinte túlléptük a még megengedett hatóanyag tartalmat, és lassan átcsúszunk a kábítószer kategóriába! Sebaj, ez úgyis a függők korszaka! Okostelefon, internet, közösségi portál, édességek, gyorséttermi ételutánzatok, dohányzás, bor-szerű folyadékok… és még sok-sok hasonló aberráció kezdi eluralni a napjainkat, eltorzítani fiataljainkat, legyen hát közöttük valami jó is! Hatóanyagok maradnak, kezdődhet a kúra!Gyógyász-társaimmal úgy döntöttünk, hogy a maximális hatás elérése érdekében három vakcinában fogjuk a résztvevők szervezetébe bejuttatni a gyógyhatású keveréket, az adagok között pedig az étel és a bor kismértékű túladagolásával próbáljuk meg fokozni a hatást. Jó döntés volt! A kezelés elején a nagyjából 150 önkéntes, de válogatott páciens még meglehetősen nyugodtan viselkedett, láthatóan fel sem tűnt nekik micsoda lórugást kezdtünk el beadagolni nekik az elsőként fellépő Country Arrabona nevű vakcinával. A második adagként érkező Beat Bulls beadása közben már néhány arcon megjelentek a hatóanyagok felszívódásának csalhatatlan jelei, a csillogó szemek, és a széles mosoly. Később, a kezelés harmadik fázisában egy újabb adag Country Arrabonával fixáltuk a hatást, mely többekből a széles mosoly mellett önkéntelen, de azért a zene ritmusra történő mozgásokat váltott ki.
Érdekes módon a kontroll csoport (sofőrök, fogyókúrázók, vagy a koncertet a pincék csendjéből követők) szintén nagyon hevesen reagáltak a kezelésre, még az egy-egy összetevőt nélkülöző hatóanyag keverék ellenére is, a placebo hatás így tisztán kivehető volt.
A kísérlet jobb követhetősége érdekében több alanyt zöld jelölőszalaggal láttunk el, mellyel egyúttal a hatóanyagok beszerzéséből adódó, és az Egyesület pénztárcájában jelentkező szúró fájdalmat is szerettük volna csökkenteni. Miután ebben a törekvésben még a jelöletlenek többsége, valamint a gyógyász közöség is részt vett, ez a fájdalom nagyjából el is múlt… KÖSZÖNJÜK!
Túladagolásról nem kaptunk jelzést, de a kialakult függőségről igen. Számos résztvevő is beszámolt vissza-visszatérő mosoly-rohamokról, valamint a szervezők zaklatásáról a következő rendezvény időpontjával kapcsolatban, de ezek összességében nem csökkentik a szer érdemeit a nyárvégi depresszió eltűntetésében. A fentiek alapján javasolni fogjuk a keverék gyógyhatású szerként való bejegyzését!
A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg az Önhöz legközelebb eső Pincekultúra tagtársunkat!

Stuksza Csaba
Győrújbaráti Pincekultúra Egyesület

Categories: Események